Καμιά διασκέδαση δεν είναι τόσο φτηνή όσο το διάβασμα και καμιά ηδονή δεν διαρκεί τόσο πολύ.
~Lady May Montagu~


Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιος είναι ο στόχος σου σε αυτή τη ζωή;
Τι θα έκανες για να τον πετύχεις;
Θα θυσίαζες τα πάντα;
Την κάθε σου στιγμή, την οικογένειά σου, ή μη πως ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό;
Ο Βίτο εργάζεται σε ένα περιοδικό εναλλακτικού τουρισμού στο Μιλάνο. Του ζητούν να ταξιδέψει στην Ελλάδα –την πατρίδα της μητέρας του–μαζί με μια νέα συνάδελφο, τη Λάουρα. Εκείνος δέχεται και το κουβάρι μιας περίεργης ιστορίας αρχίζει να ξετυλίγεται αργά με επίκεντρο τα σπίτια παλιών ευγενών. Οι σκιές ξεχύνονται μέσα στα σκοτάδια και η Λάουρα χάνεται.


Ποιοι είναι, τι θέλουν, ποιος είναι ο Στόχος;

Το έψαχνα καιρό, μα με απογοήτευσε στα σημεία.
    Πολύ καλό ως προς τη δομή της ιστορίας και την απόδοση του μυστηριακού κλίματος από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι περιπλανήσεις του ήρωα στο ξεχασμένο από το χρόνο αρχοντικό πραγματικά κόβουν την ανάσα και ο τρόμος που υποβόσκει και ακολουθεί τον ήρωα είναι τόσο απτός, που συχνά κοιτούσα πίσω μου, διαβάζοντας το στο σαλόνι του σπιτιού μου! 
    Από την άλλη δεν μπόρεσε να με πείσει ο βασικός ήρωας. Ιδιόρρυθμος χαρακτήρας, άλλοτε επιλέγει να αποφεύγει την πραγματικότητα με ενοχλητικά κυνικό τρόπο και άλλοτε παίρνει όλη τη δράση στα χέρια του, αψηφώντας κάθε κίνδυνο. Η χημεία μου μαζι του δυστυχώς δεν πέτυχε, καθώς, κατά τη γνώμη μου, δεν μπόρεσε να κρατήσει την πλοκή, αλλά η πλοκή αντίθετα προσπαθησε ανεπιτυχώς να τον αναδείξει.

    Ωστόσο το βιβλίο διαβάζεται εύκολα, αφού ο συγγραφέας αποδίδει με την κατάλληλη ένταση και αγωνία τις σκηνές και σε αποζημιώνει με ένα πραγματικά ανατριχιαστικό φινάλε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου