Καμιά διασκέδαση δεν είναι τόσο φτηνή όσο το διάβασμα και καμιά ηδονή δεν διαρκεί τόσο πολύ.
~Lady May Montagu~


Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018


Ένα παλιό Αρχοντικό, χτισμένο στους πρόποδες ενός βουνού, χωμένο μέσα στο δάσος που αγναντεύει την γαλάζια θάλασσα.

1934: Έλσα και Αριάδνη. Η δύναμη της αγάπης που τις συνδέει είναι πολύ ισχυρή. Η μια συμπληρώνει την άλλη. Η Έλσα παντρεύεται τον Άγγελο και αρχίζουν τη νέα τους ζωή στο παλιό Αρχοντικό. Η αυτοκτονία του Άγγελου, η μυστηριώδης εξαφάνιση της Έλσας και ένας πόλεμος, σβήνουν την ιστορία των δύο γυναικών.

2004: Μυρτώ και Αλεξάνδρα. Δυο νέες γυναίκες που δένονται κι εκείνες με μια δυνατή φιλία και θα προσπαθήσουν να ξεκλειδώσουν το μυστήριο του παλιού Αρχοντικού.

Τέσσερις γυναίκες και ανάμεσά τους 70 χρόνια ιστορίας που τις χωρίζουν αλλά και τις ενώνουν ταυτόχρονα, με μια αόρατη κλωστή που σχηματίζει ένα μεγάλο Χ.

Ποια είναι η αλήθεια που κρύβεται στο παλιό Αρχοντικό;

Ποια είναι η κατάρα που χτυπάει τα αρσενικά της οικογένειας;

Ποιο είναι το φονικό από τα βάθη του 16ου αιώνα που εμφανίζεται σε ανύποπτο χρόνο δίπλα στο ρυάκι που ρέει μέσα από το βουνό;

Ποια είναι η ομίχλη που καλύπτει τα μυστικά μιας ξεχασμένης εποχής;


Τέσσερις γυναίκες τόσο δεμένες μεταξύ τους που ούτε καν το φαντάζονταν. Και η μορφή της Έλσας γοητευτική όσο ποτέ, να στέκεται ανάμεσά τους και να κινεί τα νήματα της ιστορίας

Ένα πολύ ωραίο μυθιστόρημα, όπου η συγγραφέας "παντρεύει" δύο εποχές με αρμονικό και θα έλεγα "εκλεπτυσμένο" τρόπο. Η γλώσσα προσεκτική και πλούσια, η ιστορία προχωρά αρμονικά και αν και δεν υπάρχουν εκπλήξεις και ανατροπές, καταφέρνει να διεκδικήσει την προσοχή σου. 
   Πέρα από ορισμένες λεπτομέρειες και πλατειασμούς, το κλίμα είναι αρκετά σκοτεινό και δεν ήταν λίγες οι φορές που το στοιχείο του μεταφυσικού με έκανε να ανατριχιάσω.
   Ωστόσο δεν μπόρεσα να μην προσέξω την άσχημη επιμέλεια του βιβλίου (απαράδεκτα ορθογραφικά λάθη, καμία προσοχή στην παρουσίαση της ιστορίας σχηματικά μέσα στο βιβλίο). Έτσι το φινάλε μιας πραγματικά έντονης σκηνής, χάνεται, καθώς δε διατηρείται η αίσθηση του αιφνιδιασμού στον αναγνώστη.
   Παρ' όλα αυτά το βιβλίο προτείνεται, καθώς η ιστορία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα.

2 σχόλια:

  1. Σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια βαγια μου.καλες γιορτες να εχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ευχαριστώ για το όμορφο αναγνωστικό ταξίδι! Καλές γιορτές, με υγεία και έμπνευση σε ό,τι κι αν κάνετε! :-)

      Διαγραφή