Καμιά διασκέδαση δεν είναι τόσο φτηνή όσο το διάβασμα και καμιά ηδονή δεν διαρκεί τόσο πολύ.
~Lady May Montagu~


Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

12878006Η άλυτη υπόθεση της άγριας δολοφονίας της γυναίκας του και της μικρής του κόρης βασανίζει αδιάκοπα τον πρώην ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τσάρλι «Μπερντ» Πάρκερ, που ζει βυθισμένος στη θύμηση της σφαγής, τις προσωπικές του ενοχές και τη λαχτάρα για εκδίκηση.
Όταν, όμως, ο πρώην συνεργάτης του του ζητά να βρει μια εξαφανισμένη κοπέλα, αρχίζει για τον Μπερντ μια οδύσσεια που τον οδηγεί από τα σπλάχνα του οργανωμένου εγκλήματος της Νέας Υόρκης στους βάλτους της Λουιζιάνας, σε σκοτεινά υπόγεια μαρτυρίων και σ' ένα δολοφόνο που δεν μοιάζει με κανέναν άλλο, έναν καλλιτέχνη του θανάτου, που για υλικό του χρησιμοποιεί τα σώματα των θυμάτων του και παίρνει ως τρόπαιο τα πρόσωπά τους. Έναν μαιτρ της φρίκης, για τον οποίο γνωρίζουν μόνο το όνομα που έχει ο ίδιος διαλέξει για τον εαυτό του: ο Ταξιδευτής... 




Σκοτεινό, με μια αύρα επερχόμενου κακού, κατάφερε να με καθηλώσει και να με παρασύρει σε βρόμικα σοκάκια της Νέας Υόρκης και της Νέας Ορλεάνης. 
Σκηνές ανατριχιαστικών εγκλημάτων, άνθρωποι ανάλγητοι, το βρώμικο πρόσωπο της βίας και του πόνου δίνεται στον αναγνώστη ωμά και απροκάλυπτα.
Ένα δυνατό αστυνομικό θρίλερ με απρόβλεπτο και σχετικά ήπιο φινάλε για τις προτιμήσεις μου, με ήρωες κατατρεγμένους από λάθη και ενοχές.
Άραγε λυτρωνόμαστε ποτέ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου