Καμιά διασκέδαση δεν είναι τόσο φτηνή όσο το διάβασμα και καμιά ηδονή δεν διαρκεί τόσο πολύ.
~Lady May Montagu~


Τζότζο Μόις

Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

21946554Οι τρεις αινιγματικοί ξένοι που έφτασαν στα μέρη του Λάδωνα εκείνο το μοιραίο καλοκαίρι του 2010 ξεσήκωσαν θύελλες από κοιμισμένα πάθη που ξύπνησαν και σάρωσαν ζωές...
Όλα ξεκίνησαν όταν η δεκαεφτάχρονη Μαρία-Λουίζα μαζί με τη μητέρα της και τον παππού της εγκατέλειψαν τη μακρινή Μαδρίτη και εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα, ελπίζοντας ότι άφησαν για πάντα πίσω τους το σκοτεινό παρελθόν τους και τα μυστικά του. Μα όπως πλέχτηκε ως τώρα το υφαντό, να ξεπλεχτεί δεν είναι μπορετό. Η γνωριμία τους με την παραδοσιακή οικογένεια των Λιακάσηδων παρασύρει τη νεαρή κοπέλα σ’ ένα ανίερο ερωτικό τρίγωνο που φέρνει αντιμέτωπους μάνα με κόρη, αδερφή με αδερφό, γιο με εγγονό και αναγκάζει τον γέροντα ιερέα της περιοχής να παραβεί τον όρκο του και να αποκαλύψει μυστικά της θείας εξομολόγησης.
Στις γλιστερές ποταμόπετρες οι Μοίρες στήνουν χορό ζωής και θανάτου...Ενα πολύ όμορφο βιβλίο.
Καλογραμμένο, με ενδιαφέροντες ήρωες και εναλλαγές οπτικής γωνίας που φωτίζουν καλύτερα την πλοκή.
Η συγγραφέας ξεφεύγει απο "στημένα"'σκηνικά, προσθέτει πινελιές μυστηρίου και αγωνίας, μεταφέροντας τον αναγνώστη απο τη μια στην Ισπανία και απο την άλλη στην Ελλάδα, συμπλέκοντας πολιτισμούς και έθιμα.
Με φοντο τον έρωτα, παλιό και νέο, διαφορετικοί κόσμοι συγκρούονται και άλλοι δημιουργούνται. Σταθερό σημείο αναφοράς το μαγεμένο ποτάμι, απο το οποίο ξεκινούν και στο οποίο τελειώνουν όλα, παραδομένα στη ροή του νερού, του χρόνου και του απείρου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου