Καμιά διασκέδαση δεν είναι τόσο φτηνή όσο το διάβασμα και καμιά ηδονή δεν διαρκεί τόσο πολύ.
~Lady May Montagu~


Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021


 Η μοίρα της ήταν να ζήσει. Και ν\' αγαπήσει πέρα από τα όρια!

Η Λεονόρα είναι μικρό κοριτσάκι όταν την εγκαταλείπουν για να πεθάνει στην αδυσώπητη έρημο της Αυστραλίας. Ένας γέρος μεταλλωρύχος, όμως, της σώζει τη ζωή. Καταλήγει στο ορφανοτροφείο, όπου ένα αγόρι, ο Τζέιμς, γίνεται ο φύλακας άγγελός της. Μέχρι που ένα πλούσιο ζευγάρι την υιοθετεί και την παίρνει μακριά, στην Αμερική

Χρόνια αργότερα, η Λεονόρα θα επιστρέψει και θα έρθει ξανά πρόσωπο με πρόσωπο με τον Τζέιμς. Εκείνη έχει πλέον τα πάντα, εκτός από αγάπη. Εκείνος δεν έχει τίποτε πέρα από τα νιάτα του, όμως θα την κάνει να νιώσει ξανά ζωντανή, κόρη της αδάμαστης γης της Αυστραλίας. Αλλά σ\' έναν κόσμο που τον σαρώνει ο πόλεμος, με τα πλούτη και τη ζήλια να μπαίνουν ανάμεσά τους, η μοίρα δεν έχει πει ακόμη την τελευταία της λέξη

Μεστή γραφή και ζωντανοί πρωταγωνιστές με φόντο τις ερήμους και τα ορυχεία της Αυστραλίας. Ένα κορίτσι που σώζεται από θαύμα, ένα αγόρι που δένει μαζί της τη ζωή του και ένας άντρας τους ανασταίνει και τους δυο.

Συναισθήματα, εικόνες, δυνατές σκηνές και γρήγορη αφήγηση, χωρίς να κάνει κοιλιά, το βιβλίο σε κατακτά από την πρώτη του σελίδα. Οι δευτεραγωνιστές-η σκληρή θεία, ο σκληρός μα πληγωμένος σύζυγος-καταφέρνουν να κλέψουν την παράσταση, χωρίς όμως να υποσκελίζουν τα βασικά πρόσωπα.

Ένα βιβλίο σκληρό και ανθρώπινο, εστιάζει στην προσπάθεια των ανθρώπων να πάρουν ανάσα, σώζοντας τον εαυτό τους και διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου