Καμιά διασκέδαση δεν είναι τόσο φτηνή όσο το διάβασμα και καμιά ηδονή δεν διαρκεί τόσο πολύ.
~Lady May Montagu~


Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΣΤ’ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΑΝΤΛΕΡ;
Βρισκόμαστε στην Αυστραλία, εν μέσω της χειρότερης ξηρασίας των τελευταίων εκατό χρόνων. Στη μικρή πόλη της Κιβάρα έχει να βρέξει δύο χρόνια. Η ένταση στην κοινότητα γίνεται αφόρητη όταν τρία μέλη της οικογένειας Χάντλερ βρίσκονται άγρια δολοφονημένα. Όλοι πιστεύουν ότι ένοχος για το έγκλημα είναι ο Λουκ Χάντλερ, που, αφού σκότωσε τη γυναίκα του και τον εξάχρονο γιο του, αυτοκτόνησε.
O αστυνομικός Άαρον Φαλκ επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του για την κηδεία του Λουκ. Δεν έχει σκοπό να μείνει για πολύ: Πριν από είκοσι χρόνια, έφυγε κακήν κακώς από την πόλη. Τώρα όμως η οικογένεια του Λουκ του ζητά να ανακαλύψει την αλήθεια. Βαθιά θαμμένα μυστικά έρχονται στην επιφάνεια – κάποια από αυτά, δικά του…

Ξεκίνησα να το διαβάζω δίπλα στη θάλασσα.
Ωστόσο η γλώσσα και η γραφή της Harper, η "ξύλινη" ατμόσφαιρα" και η αίσθηση απειλής που διακρίνεται από την αρχή κιόλας του βιβλίου, κατάφερε να με "παγώσει" στη στιγμή. Ο τίτλος περιγραφικός και αλληγορικός παράλληλα, αποδίδει ξεκάθαρα όλο το κλίμα του βιβλίου, την ξηρασία που σιγά σιγά διαβρώνει και αλλοιώνει όχι μόνο τη γη μα και τους ανθρώπους της.
Ένα ψυχολογικό-κοινωνικό αποτύπωμα μιας εποχής και μιας κοινωνίας, η οποία προκειμένου να ξαναβρεί τις ισορροπίες της δε διστάζει να κινηθεί ενάντια στα άτομα που την απαρτίζουν, εξοντώνοντας τα σχεδόν.
Εξαιρετικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου