Καμιά διασκέδαση δεν είναι τόσο φτηνή όσο το διάβασμα και καμιά ηδονή δεν διαρκεί τόσο πολύ.
~Lady May Montagu~


Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Ο φόνος ήταν η τιμωρία της. Ποια ήταν όμως η αμαρτία της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή;


Μια νέα γυναίκα δολοφονείται άγρια στο σπίτι της στο Ρέικιαβικ. Μόνος μάρτυρας η επτάχρονη κόρη της. Όταν μια άλλη γυναίκα δολοφονείται λίγο αργότερα, η αστυνομία τα χάνει. Ένας ραδιοερασιτέχνης λαμβάνει περίεργα μηνύματα που τον συνδέουν και με τα δύο θύματα και η περιέργειά του τον οδηγεί να ξεκινήσει τη δική του έρευνα. Ο Χούλνταρ, ο αστυνομικός που είναι επικεφαλής της έρευνας, και η Φρέια η ψυχολόγος που είναι υπεύθυνη για το κοριτσάκι-μάρτυρα κλειδί, υποχρεώνονται να συνεργαστούν. Η συνεργασία τους περιπλέκεται από ένα πρόσφατο one night stand τους – όπου ο Χούλνταρ είχε κρύψει την ταυτότητά του.

Ποιος θα καταφέρει να σπάσει τον κώδικα του δολοφόνου πρώτος; Ποια είναι η σκοτεινή και μυστηριώδης ιστορία που θέλει να τους πει; Ποιο θα είναι το επόμενο θύμα του; 

Το έψαχνα καιρό κ μόλις το βρήκα δεν έχασα χρόνο. Δυστυχώς δεν ήταν ό,τι περίμενα. Η πλοκή ενδιαφέρουσα και το κλίμα σκοτεινό όσο πρέπει, μα έχοντας διαβάσει την "Εκδίκηση", περίμενα κάτι που θα με ταρακουνήσει και θα με κάνει να μην μπορώ να αφήσω το βιβλίο από τα χέρια μου.
Ψυχολογικό θρίλερ, με εικόνες σκληρές και κλίμα που σε ανατριχιάζει, μα απέχει πολύ από τις καλές κριτικές που άκουσα, τουλάχιστον όσο αφορά εμένα. Ωστόσο διαβάζεται με ενδιαφέρον και η αγωνία υπάρχει σε σωστές δόσεις, από τη μέση του βιβλίου και έπειτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου