Καμιά διασκέδαση δεν είναι τόσο φτηνή όσο το διάβασμα και καμιά ηδονή δεν διαρκεί τόσο πολύ.
~Lady May Montagu~


Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Ένα email που δημιουργεί παρανόηση στον παραλήπτη γίνεται αφορμή να γράψει ο αφηγητής μια παρωδία αστυνομικού μυθιστορήματος. "Η πόλη έχει ρεπό", μια πραγματικά ξεκαρδιστική ιστορία, όπου η μυθοπλασία μπλέκεται με την πραγματικότητα και οι λογοτεχνικοί ήρωες παίρνουν στα χέρια τους τη ζωή του συγγραφέα. Ο τελευταίος κλείνει το μάτι στον αναγνώστη, παίζει μαζί του χαμογελώντας και κρύβει τα μυστικά του, για να φωνάξει στο τέλος: Σας την έσκασα! Ένα βιβλίο "άλλο" απ' αυτό που δείχνει. Γιατί, όταν η πόλη έχει ρεπό, όλα γίνονται!...


Χιούμορ, μυστήριο και απορία για το τέλος, με κράτησαν αρκετές ώρες πάνω από το συγκεκριμένο βιβλίο του Π. Πράντζιου. 
     Ένας σχετικά αντιπαθητικός ήρωας, καταφέρνει με δόση ειλικρίνειας και αυτοσαρκασμού να κατακτήσει τον αναγνώστη και να τον πείσει πως για όλα φταίει η κακή του μοίρα και ο ανάποδος Δίας!! 
     Πλοκή μέσα στην πλοκή και δύο γυναικείοι χαρακτήρες τόσο ζωντανοί και παραστατικοί, προκαλούν αβίαστα το γέλιο και δημιουργούν το σκηνικό όπου κάποια στιγμή ο αναγνώστης να χάνεται κυριολεκτικά μέσα στο βιβλίο, αναζητώντας το πού βρίσκεται η αλήθεια. Το τέλος έξυπνο και εφευρετικό, ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο ένα πραγματικά απολαυστικό βιβλίο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου