Καμιά διασκέδαση δεν είναι τόσο φτηνή όσο το διάβασμα και καμιά ηδονή δεν διαρκεί τόσο πολύ.
~Lady May Montagu~


Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

    
Ο αρχιµαφιόζος Χέκτορ Γκουσµάν κρύβεται σε ένα µοναστήρι στην Τοσκάνη χωρίς πόρους πια. Το µίσος και η δίψα για εκδίκηση που φωλιάζουν µέσα του είναι πολύ ισχυρότερα από την καλοσύνη όλων των µοναχών που τον φιλοξενούν. Του έχουν µείνει ελάχιστοι αφοσιωµένοι συνεργάτες, µεταξύ των οποίων η Σοφί Μπρίνκµαν, φίλη και νοσοκόµα του, η οποία όµως επίσης κρύβεται στην Πράγα, καθώς είναι πλέον διεθνώς καταζητούµενη. 

Θα καταφέρουν άραγε ο Χέκτορ και η Σοφί, ενώνοντας τις δυνάµεις τους, να πάρουν πίσω 


την αυτοκρατορία του και όλα όσα του ανήκαν, συµπεριλαµβανοµένου του γιου του, που κρατείται όµηρος από τους θανάσιµους εχθρούς του; Η τελική σύγκρουση προοιωνίζεται σκοτεινή και πολύ αιµατηρή.


Δεν είχα διαβάσει τα δύο προηγούμενα της σειράς και αρχικά στάθηκα επιφυλακτική στο αν θα μπορέσω να εγκλιματιστώ.
    Η αλήθεια είναι πως το βιβλίο ξεκινά απότομα, σαφώς προυποθέτοντας πως ο αναγνώστης γνωρίζει εκ των προτέρων την ιστορία. Και αυτός είναι ο λόγος που βάζω τρία αστέρια. Στο τέλος στέκομαι λίγο μουδιασμένη, μετανιώνοντας για την επιλογή μου, καθώς θα ήθελα το βιβλίο να μπορεί να σταθεί και ως αυτόνομο ανάγνωσμα.
     Γιατί πέρα από αυτό, το βιβλίο είναι καλό, έως πολύ καλό. Δεν είναι ιστορία μυστηρίου. Η αγωνία όμως, η ένταση, η εναλλαγή σκηνών και η φρενίτιδα της πλοκής, καταφέρνουν να σε αιχμαλωτίσουν, χωρίς κανένα περιθώριο. Οι ήρωες προσεγμένοι, με καλό λεξιλόγιο, ο συγγραφέας αποδίδει ωμά και απροκάλυπτα την ανελέητη μάχη μεταξύ καρτελ ναρκωτικών και διεφθαρμένων αστυνομικών. Μέσα σε αυτό το κλίμα η κάθε αδυναμία μπορεί να καταλήξει στο θάνατο και δεν υπάρχουν περιθώρια για υποχωρήσεις και συναισθηματισμούς.
    Διαβάστε και τα προηγούμενα. Είμαι σίγουρη πως όλα μαζί θα σας αποζημιώσουν στο έπακρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου