Καμιά διασκέδαση δεν είναι τόσο φτηνή όσο το διάβασμα και καμιά ηδονή δεν διαρκεί τόσο πολύ.
~Lady May Montagu~


Κυριακή 19 Αυγούστου 2018


Μέσα στο όνειρο ο Κωνσταντίνος καλεί την αδελφή του. Το κάλεσμά του θυμίζει τραγούδι. Αλλά είναι προειδοποίηση... Τα δυο αδέρφια είναι μέρος ενός σχεδίου που τους υπερβαίνει. 
Από μικρή η Αρετή βασανιζόταν από τρομακτικά οράματα. Στα δώδεκά της, έχοντας χάσει πατέρα και αδερφό, καταφεύγει με τη μητέρα της στο σπίτι της γιαγιάς σ' ένα μικρό χωριό της παραμεθορίου. Στα δεκάξι της φαίνεται να έχει ορθοποδίσει, και τότε αρχίζουν τα καλέσματα του αδερφού, που την προειδοποιεί γι' αυτό που έρχεται... 
Αρχικά αντιμετωπίζει το όνειρο ως αποκύημα της φαντασίας της. Όταν όμως ερωτεύεται τον Βλαδίμηρο, η ευτυχία της μοιάζει θνησιγενής· γιατί οι εφιάλτες που την κατέτρυχαν μικρή εισβάλλουν ταυτόχρονα με τον έρωτα στη ζωή της. 
Έπειτα ο αγαπημένος της εξαφανίζεται κι αυτή αποφασίζει πως πρέπει να αγνοήσει τον πόνο της απόρριψης και να αντιμετωπίσει με όλες της τις δυνάμεις αυτούς που παραμονεύουν στο σκοτάδι κι έρχονται με την ομίχλη...

    Ένα πανέμορφο βιβλίο μεταφυσικού, με σωστές δόσεις μυστηρίου, αγωνίας και υπέροχης κλιμακούμενης έντασης! 
    Προσεγμένο λεξιλόγιο, στρωτή γραφή και περίτεχνη δομή, κατάφεραν να με βάλουν στον κόσμο της Αρετής και του Βλαδίμηρου και στην προσπάθεια τους να κατανοήσουν, να αποφασίσουν και να υπερασπιστούν τον κόσμο τους, ακομα και όταν στο τέλος φαίνεται μόνο το αδιέξοδο.
   Χωρίς φλυαρίες και προσπάθεια εντυπωσιασμού, η συγγραφέας στην πρώτη της συγγραφική απόπειρα κέρδισε το στοίχημα και εμένα μαζί, ως μία από τις πιο θερμές της αναγνώστριες.
     Συστήνεται ανεπιφύλακτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου