Καμιά διασκέδαση δεν είναι τόσο φτηνή όσο το διάβασμα και καμιά ηδονή δεν διαρκεί τόσο πολύ.
~Lady May Montagu~


Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

34261128Ο Χάρι Χόλε επιστρέφει με την ενδέκατη περιπέτειά του! 

Η δίψα αποτελεί τη συνέχεια του μπεστ σέλερ Η αστυνομία (του δέκατου βιβλίου στη σειρά Χάρι Χόλε), στο οποίο ο βετεράνος επιθεωρητής παλεύει να προστατέψει τους συναδέλφους του από έναν δολοφόνο που επιζητά εκδίκηση από την αστυνομία. Στη Δίψα ο Χάρι θα ξαναενταχθεί στις τάξεις της αστυνομίας του Όσλο για να εντοπίσει έναν σίριαλ κίλερ που σκοτώνει χρήστες του κοινωνικού δικτύου γνωριμιών Tinder. Ο τρόπος του και η μέθοδος του δολοφόνου θα οδηγήσουν τον Χάρι στο κυνήγι μιας νέμεσής του από το παρελθόν. 








    Ήξερα τι θα διαβάσω, ήξερα ότι θα με συνεπάρει και θα απολαύσω το βιβλίο! Αγαπημένος Χάρι Χόλε, εκπληκτικός Νέσμπο, σε ένα βιβλίο που τα έχει όλα! 
   Αγωνία, μυστήριο, ανατροπές μα κυρίως, κατά τη γνώμη μου, πιο ώριμη γραφή, ως προς την απόδοση των χαρακτήρων (ο Χόλε μεγάλωσε και ωρίμασε..δυστυχώς!), πιο μεστή η απειλητική ατμόσφαιρα και η αίσθηση του κακού η οποία καραδοκεί παντού μέσα στην πλοκή. 
  Το τέλος έρχεται όπως πρέπει, λυτρωτικό μα και αβάσταχτα ανατριχιαστικό, καθώς σε προδιαθέτει για τη συνέχεια και μένει να αιωρείται στο μυαλό σου μια λέξη: συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου