Καμιά διασκέδαση δεν είναι τόσο φτηνή όσο το διάβασμα και καμιά ηδονή δεν διαρκεί τόσο πολύ.
~Lady May Montagu~


Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

30250941Ένα εικοσάχρονο κορίτσι σωριάζεται νεκρό την ώρα που δουλεύει. Κανένας δεν μπορεί να βρει την αιτία. Ο Άρης, ο αγαπημένος της, απελπισμένος, υπόσχεται να ανακαλύψει ποιος ευθύνεται για τον θάνατό της. Δίπλα του στέκεται η μητέρα του, η Γαλάτεια, διάσημη συγγραφέας αισθηματικών μυθιστορημάτων. Εκείνη κάνει την υπέρβαση και αποφασίζει να εμπλακεί σε μια ιστορία ανώτερη από τις δυνάμεις της. Οι ιατροδικαστικές γνωματεύσεις δε ρίχνουν κανένα φως και όλες οι έρευνες οδηγούν στο μηδέν. Η Γαλάτεια δεν ξέρει αν υπάρχει καν δολοφόνος ή αν όλα όσα υποψιάζεται ο γιος της και η μητέρα της κοπέλας ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Στο μέλλον, και με όσα θα αποκαλυφθούν, θα ευχόταν να ήταν έτσι...







Στις διακοπές τυχαία το ανακάλυψα στα ebooks που είχα πάρει μαζί μου.
Το ξεκίνησα χαλαρά και με πολλές επιφυλάξεις και στην αρχή δυστυχώς δικαιώθηκα.
Αδιάφοροι χαρακτήρες, πλοκή συνηθισμένη, πλατειασμοί αδικαιολόγητοι, που με έκαναν να το αφήσω αρκετές φορές.
Στην πορεία ωστόσο με εξέπληξε, αρχικά το στυλ γραφής της συγγραφέως που είχα ξεχάσει, μια γραφή συνηθισμένη από τη μια, ωστόσο ικανή να ανεβάζει ρυθμούς στη διάρκεια της ιστορίας και σταδιακά να εμφανίζει καινούργια στοιχεία, που κάνουν το βιβλίο πολύ πιο ενδιαφέρον.
Εν τέλει μου άρεσε, καθώς το στοιχείο του απροσδόκητου και της ανατροπής με προκάλεσε να το τελειώσω και έδωσε την απαραίτητη πινελιά για να σκεφτώ πως τελικά το κάθε βιβλίο κάτι έχει να σου δώσει.
Το αν αξίζει αυτό το κάτι ή όχι είναι στην κρίση αποκλειστικά του καθενός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου