Καμιά διασκέδαση δεν είναι τόσο φτηνή όσο το διάβασμα και καμιά ηδονή δεν διαρκεί τόσο πολύ.
~Lady May Montagu~


Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Τρία αδέλφια: η Τζέσι, ο Τζορτζ και ο Τίμοθι.

Η Τζέσι λατρεύει το μικρό αδελφό της Τζορτζ. Μια νύχτα ξυπνάει από φωνές στο δωμάτιο του, αλλά δεν μπορεί να τρέξει κοντά του γιατί βρίσκει την πόρτα της κλειδωμένη. Το άλλο πρωί, τη θέση του Τζορτζ έχει πάρει ένα άλλο αγοράκι ο Τίμοθι – ο καινούργιος της αδελφός.

Χρόνια αργότερα, ο Τίμοθι, αιγυπτιολόγος πια, εξαφανίζεται κι αυτός. Με τη βοήθεια ενός νέου και απένταρου Άγγλου αριστοκράτη, η Τζέσι πηγαίνει στην Αίγυπτο σίγουρη ότι εκεί θα βρει τον αδελφό της. Όμως το 1932 η Αίγυπτος είναι πολύ επικίνδυνη για μια νέα γυναίκα κι ο γοητευτικός Άγγλος μπορεί να μην είναι αυτό που φαίνεται. 





Το όνομα της συγγραφέως με προετοίμαζε για ωραίες αφηγήσεις, περίτεχνα δομημένες με σωστές δόσεις μυστηρίου και αγωνίας. Διαβάζοντας άλλα βιβλία της δεν απογοητεύτηκα στιγμή.
Το παρόν βιβλίο ωστόσο με κούρασε. 
Όχι τόσο στην πλοκή. Οφείλω πάλι να παραδεχτώ πως πάντα η Φέρνιβαλ δημιουργεί περίεργες καταστάσεις και ανήσυχους χαρακτήρες που σε παρασύρουν μαζί τους μέχρι το τέλος.
Το δύσκολο κομμάτι για μένα ήταν η αδυναμία στην όλη "ατμόσφαιρα" να με κερδίσει. Συχνά βαριόμουν, συχνά η ηρωίδα παρουσιαζόταν άνευρη και απρόσωπη, δεν κατάφερε να με πείσει να τη συμπαθήσω, σε αντίθεση με άλλους δευτερεύοντες χαρακτήρες του βιβλίου.
Ωστόσο η εικόνα και η περιγραφή της Αιγύπτου το ΄30 δεν παύει να είναι γοητευτικότατη και γλαφυρή, το μυστήριο είναι παρόν και οι απορίες πολλές.
Παρόλα αυτά, η ανάγνωση του ήταν δύσκολη και ανιαρή και άργησα αρκετά να το φτάσω ως το τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου