Καμιά διασκέδαση δεν είναι τόσο φτηνή όσο το διάβασμα και καμιά ηδονή δεν διαρκεί τόσο πολύ.
~Lady May Montagu~


Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Παράξενα θανατηφόρα κρούσματα από τσίμπημα αράχνης με θύματα ηλικιωμένους παρατηρούνται σε μια επαρχιακή πόλη της νότιας Γαλλίας. Ο φλεγματικός επιθεωρητής Ανταμσμπέργκ, που καλείται επειγόντως από την Ισλανδία για να αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας μιας γυναίκας στο Παρίσι, στρέφει το ενδιαφέρον του περισσότερο προς αυτά τα ασυνήθιστα περιστατικά. Για άλλη μία φορά, η διαίσθησή του δεν τον ξεγελά: κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τους θανάτους αυτούς, δεδομένου ότι δεν είναι θανατηφόρο το δηλητήριο της συγκεκριμένης αράχνης -της αποκαλούμενης και "ερημίτισσας"- που θεωρείται πως τους προκάλεσε.
Με ελάχιστους συμμάχους από την ομάδα του στο πλευρό του, ο επιθεωρητής ξεκινά μια παράτυπη έρευνα η οποία, στην πορεία, φέρνει στο φως νέα στοιχεία πλέκοντας έναν τρομακτικό ιστό γύρω από την υπόθεση. Τα θύματα της αράχνης, ηλικιωμένοι άντρες που όλοι τους υπήρξαν κάποτε τρόφιμοι στο ίδιο ορφανοτροφείο της περιοχής, πολλαπλασιάζονται κι ο Ανταμσμπέργκ, στην προσπάθειά του να ξεδιαλύνει το μυστήριο, θα βυθιστεί σε "μια υπόθεση που φτάνει ως τα βάθη του παρελθόντος αλλά και του μυαλού"... 

   Πρώτη επαφή με τη συγγραφέα που μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. 
  Το βιβλίο δεν κάνει "κοιλιά", οι χαρακτήρες ιδιαίτερα ενδιαφέροντες, μαζί με ένα θέμα πρωτότυπο και περίεργο, που κάνει τον αναγνώστη να αναρωτιέται για τη λύση του. 
  Μυστήριο διάχυτο και αγωνία, μέσα από πολλές ανατροπές και προσεγμένη γραφή, ο δράστης αρχίζει να φανερώνεται σχετικά αργά στον αναγνώστη (τουλάχιστον σε εμένα), πράγμα που κάνει το βιβλίο εξαιρετικά ενδιαφέρον, παραβλέποντας ορισμένες ίσως υπερβολές στην πλοκή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου