Καμιά διασκέδαση δεν είναι τόσο φτηνή όσο το διάβασμα και καμιά ηδονή δεν διαρκεί τόσο πολύ.
~Lady May Montagu~


Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Οι ζωές της Ρόζι Κιλίν, από μια φτωχή ιρλανδική αγροικία, και της Βικτόρια Μπελ, από το πλούσιο αρχοντικό στο οποίο υπηρετεί η οικογένεια της πρώτης, θα αλλάξουν για πάντα όταν από ένα καπρίτσιο της μοίρας η Ρόζι καταλήγει να παρακολουθεί μαθήματα μαζί με τη Βικτόρια στο αρχοντικό των Ένισμορ.
Τα δύο κορίτσια θα μεγαλώσουν μαζί και θα χτίσουν μια υπέροχη φιλία. Αλλά θα απομακρυνθούν λόγω της διαφορετικής καταγωγής τους. Η Βικτόρια θα μυηθεί στην αργόσχολη και πολυτελή ζωή της δουβλινέζικης "καλής" κοινωνίας, ενώ η Ρόζι, διχασμένη ανάμεσα σε δύο κόσμους, θα εργαστεί ως απλή υπηρέτρια στην αριστοκρατική έπαυλη των Ένισμορ. Σε μια εξαιρετικά ταραγμένη περίοδο για την κατεχόμενη από τους Βρετανούς Ιρλανδία, οι δύο κοπέλες θα υποχρεωθούν σε επιλογές που θα τις φέρουν σε σύγκρουση μεταξύ τους. Παλεύοντας να βρουν τον εαυτό τους, θα βιώσουν την αγάπη και την απώλεια και θα προσπαθήσουν να επουλώσουν τις πληγές τους και να ζήσουν όπως επιθυμούν.

Περιδιάβαση στην Ιρλανδία υπό Βρετανική κατοχή, δύο φίλες από διαφορετικούς κόσμους που έμελλε να έρθουν κοντά και να συνδέσουν άρρηκτα τις ζωές τους. 
Ιστορικά στοιχεία και ωραία σκιαγράφηση των χαρακτήρων κύριων και δευτερευόντων, που κάνει την ανάγνωση ενδιαφέρουσα και προσφέρει αγωνία για τη συνέχεια. Ένα ταξίδι στο παρελθόν, σε καταστάσεις που επαναπροσδιορίζονται και σε μια εποχή που αλλάζει, καθώς ο άνθρωπος έρχεται στο προσκήνιο και αποφασίζει ο ίδιος για τη μοίρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου