Καμιά διασκέδαση δεν είναι τόσο φτηνή όσο το διάβασμα και καμιά ηδονή δεν διαρκεί τόσο πολύ.
~Lady May Montagu~


Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Ένα περίστροφο που μυρίζει οργή. Δυο υπουργοί που δωροδοκούνται. Μια εταιρεία που ψυχορραγεί. Ένας αδίστακτος εργοδότης. Τετρακόσιες οικογένειες έρμαια του φόβου και της αγωνίας για το σήμερα και το αύριο. Στημένα παιχνίδια. Ένα κοριτσάκι στη μέση του κυκεώνα. Ο πυροβολισμός που αλλάζει τα πάντα. Κι η Νέμεση που έρχεται για να ξεμπερδέψει το θλιβερό κουβάρι, με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές, μπλεγμένες με έρωτες και προδοσίες.

Ωραίο βιβλίο και ακόμη πιο ωραία γραφή, που ρέει ομαλά και αβίαστα από τον κ. Σακελλαρόπουλο.
Υποθέσεις και δράματα της εποχής μας, ήρωες που αγωνίζονται να επιβιώσουν μέσα στην οικονομική και κοινωνική κρίση της σύγχρονης πραγματικότητας. Εργοδότες ανάλγητοι και εγωιστές καταστρέφουν ανενδοίαστα εργαζομένους και οικογένειες, μέχρι να επέμβει η "θεία δίκη" και να αποκαταστήσει την τάξη, αφού όμως τα θύματα θα έχουν δώσει ήδη το στίγμα τους.
Από τη μέση και έπειτα όμως το βιβλίο με κούρασε, καθώς τελείωσε η υπόθεση και ξεκίνησαν οι λεπτομέρειες για τη μετέπειτα εξέλιξη των ηρώων, στοιχείο που με έκανε να γυρίζω γρήγορα τις σελίδες. Παρ'όλα αυτά διαβάζεται ευχάριστα, καθώς προβληματίζει και παρουσιάζει χωρίς φίλτρο προβλήματα της σημερινής εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου