Καμιά διασκέδαση δεν είναι τόσο φτηνή όσο το διάβασμα και καμιά ηδονή δεν διαρκεί τόσο πολύ.
~Lady May Montagu~


Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

Κεντρική Μακεδονία…
Μια δεκαεπτάχρονη κοπέλα που εξαφανίστηκε πρόσφατα βρίσκεται βάναυσα κακοποιημένη και δολοφονημένη πλάι σε ένα ποτάμι, αρκετά κοντά στο κτήμα ενός πάμπλουτου άντρα. Σύντομα η αστυνομία ανακαλύπτει, λίγο μακρύτερα, έναν ομαδικό τάφο, με τα πτώματα τεσσάρων άλλων κοριτσιών που είχαν επίσης εξαφανιστεί πριν από κάποια χρόνια, από διαφορετικές όμως περιοχές της χώρας.
Η Ρωξάνη Βαλαωρίτου, προσπαθώντας να ξεπεράσει τον πρόσφατο θάνατο του συζύγου της, αποφασίζει να πραγματοποιήσει το ένα και μοναδικό της όνειρο: να αγοράσει ένα αγρόκτημα με τα χρήματα που κληρονόμησε και να μετακομίσει με την κόρη της και τον γιο του άντρα της από τον προηγούμενο γάμο της στο μέρος όπου συνήθιζαν να περνάνε παλιά τα καλοκαίρια τους.
Η γνωριμία της με τον πλούσιο κτηματία γείτονά της Φίλιππο Βενιέρη, αλλά και με τον γοητευτικό αστυνόμο Πέτρο Ζάνο, που έχει αναλάβει την υπόθεση και έχει βρεθεί στον ίδιο τόπο προσπαθώντας να ξεφύγει από τα δικά του «φαντάσματα», θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή της. Ακόμα περισσότερο, όταν οι δολοφονίες θα συνεχιστούν, θα αντιληφθεί πως οι εφιάλτες της εμφανίζουν μπροστά στα μάτια της τους φόνους των κοριτσιών πριν ακόμη γίνουν, και ότι η κόρη της μπορεί να είναι η επόμενη στη λίστα με τα θύματα ενός κατά συρροήν δολοφόνου και βιαστή, που δρα με απόλυτη ακρίβεια και δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη για την ταυτότητά του.

Πρώτη γνωριμία με τη συγγραφέα, πραγματικά θα ψάξω να διαβάσω και άλλα βιβλία της!
     Το συγκεκριμένο με κράτησε ξάγρυπνη, μου κέντρισε το ενδιαφέρον, με έκανε να αγωνιώ για τη συνέχεια και το σπουδαιότερο, στο τέλος κατάφερε να με ανατριχιάσει απολαυστικά! 
    Με ωραία, στρωτή γραφή, υπέροχους χαρακτήρες (λάτρεψα τον Βενιέρη!), σκοτεινό και απειλητικό κλίμα, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ξένα αστυνομικά. Η συγγραφέας καταφέρνει να δέσει αρμονικά την ιστορία της, με την εναλλαγή σκηνών και τη σταδιακή σκιαγράφηση των χαρακτήρων, μυστικά, παλιά γεγονότα έρχονται στο φώς ανατρέποντας συνέχεια το σκηνικό και απομακρύνοντας την αποκάλυψη του δολοφόνου.
     Το τέλος λυτρωτικό, έρχεται και σε αποζημιώνει, ώσπου η συγγραφέας σου κλείνει συνωμοτικά το μάτι με μια πανέξυπνη επιλογική παράγραφο, που φέρνει έντονο το ρίγος στη ραχοκοκαλιά σου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου