Καμιά διασκέδαση δεν είναι τόσο φτηνή όσο το διάβασμα και καμιά ηδονή δεν διαρκεί τόσο πολύ.
~Lady May Montagu~


Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

35825841

Δουβλίνο, κολέγιο Τρίνιτι, παραμονή Πρωτομαγιάς. Μία κβαντική φυσικός, ένας ιατρός και ένας καθηγητής αρχαίων ελληνικών πιστεύουν στη διαφορετική σκέψη, τολμούν να αλλάξουν τα δεδομένα και ξεκλειδώνουν την Ιερογλυφική μονάδα του Τζον Ντι. Αποτέλεσμα, μια Μαύρη πεταλούδα ξεγλιστρά από τον θάνατο και από τότε ο θάνατος την κυνηγά σ’ ένα ανελέητο ερωτικό παιχνίδι. Ένα κβαντικό πείραμα, μια αρχαία τελετή ιερογαμίας, ένα θανάσιμο μυστικό, ενώνουν με συμπαγείς δεσμούς δύο ετερόκλητες κοπέλες. Η Λορέλ εξαναγκάζει την τύχη της Δάφνης και η Δάφνη σφραγίζει το πεπρωμένο της Λορέλ, ακολουθώντας τον μυστηριώδη νόμο «της κυριαρχίας των πρώτων», μια νύχτα με τέτοια γεωμετρία στον ουρανό ικανή να καταρρίψει οποιαδήποτε λογική, να ανατρέψει οτιδήποτε γνωρίζουν για τον κόσμο και να δημιουργήσει μαγεία. Τρεις επιστήμονες πιστεύουν στο ένστικτό τους, στη γνώση και τη δύναμή της και απλά συμβαίνει να προκαλέσουν έναν αθάνατο, καταραμένο έρωτα.

Δουβλίνο, Ελλάδα, Νέα Υόρκη, Ιρλανδία..ταξίδια με μάγισσες, ανθρώπους και φύλακες αγγέλους..
ένα βιβλίο με δύο ζωές σε παράλληλη τροχιά, με συνεκτικό δεσμό έναν παράφορο και καταδικασμένο έρωτα.
Το μυστήριο είναι διάχυτο παντού, η ερωτική ατμόσφαιρα παρούσα, η πλοκή ανανεώνεται, αναδιπλώνεται και ξεκαθαρίζει σταδιακά, εντείνοντας την αγωνία και την κατάληξη των ηρώων. 
Με "ξένισε" λίγο η "στείρα" παράθεση επιστημονικών αναφορών και λεπτομερειών, ωστόσο το τέλος σε αποζημιώνει, καθώς σε παρασέρνει μαζί με τους ήρωες στη λυτρωτική του αλήθεια, την οποία "κουβαλάς" μαζί σου για καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου