Καμιά διασκέδαση δεν είναι τόσο φτηνή όσο το διάβασμα και καμιά ηδονή δεν διαρκεί τόσο πολύ.
~Lady May Montagu~


Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

17227386



" Όταν μεγαλώνεις σε ιπποφορβείο, πρώτα μαθαίνεις να ιππεύεις και μετά να περπατάς και να μιλάς. Μέρα με τη μέρα, νιώθεις τη δύναμη του αλόγου να θεριεύει μέσα σου. Γίνεσαι ένα μαζί του. Ο ξέφρενος καλπασμός του γίνεται και δικός σου. Η υπερήφανη φύση του σε γοητεύει, ξέρεις όμως ότι ποτέ δε θα δαμάσεις αυτό το πλάσμα, έναν αληθινό κυρίαρχο σ'ενα αέναο παιχνίδι επιβίωσης και συντήρησης. Αισθάνεσαι πως τα μεγάλα εκφραστικά μάτια του διαβάζουν την ψυχή σου. Ω, ναι!! Ξέρουν!! Είναι οι μοναδικοί μάρτυρες ενός καλά κρυμμένου μυστικού που απλά περιμένει να φανερωθεί...."








Όσο σκοτεινό φαίνεται το εξώφυλλο του συγκεκριμένου βιβλίου, τόσο απλή ιστορία υπάρχει στο εσωτερικό του.
Οι ήρωες συνηθισμένοι, η πρωταγωνίστρια ένα απλό κορίτσι στιγματισμένο από λάθη και μυστικά των γονέων του, αναζητά την ταυτότητά της πίσω στη γενέτειρά της και την ανακαλύπτει σταδιακά.
Πέρα από όλο το παραπάνω, το βιβλίο μου άρεσε, καθώς μέσα από την πλοκή αναδύεται η πένα της συγγραφέως δυναμική, άλλοτε σκοτεινή και άλλοτε αισιόδοξη στα σημεία που πρέπει. Τα γεγονότα συνταιριάζονται αρμονικά, οι ήρωες μέσα από τις πράξεις τους πλέκουν έναν ιστό μυστηρίου, ο οποίος εγκλωβίζει μαζί με τον ένοχο και τον αναγνώστη.
Η περιέργεια, η απορία και η ανατριχίλα με συντρόφευαν κατά την ανάγνωση και εν τέλει το βιβλίο αποδείχτηκε πραγματικά 
απολαυστικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου