Καμιά διασκέδαση δεν είναι τόσο φτηνή όσο το διάβασμα και καμιά ηδονή δεν διαρκεί τόσο πολύ.
~Lady May Montagu~


Τζότζο Μόις

Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Ο κύριος Περντί είναι «λογοτεχνικός φαρμακοποιός». Στο πλωτό βιβλιοπωλείο του, στις όχθες του Σηκουάνα, συνταγογραφεί μυθιστορήματα για κάθε δυσκολία της ζωής –προτείνει στους πελάτες του βιβλία που θα γιατρέψουν τις ψυχές τους.
Τον μόνο που δεν μπορεί να γιατρέψει είναι τον εαυτό του αφού εξακολουθεί να τον στοιχειώνει το φάντασμα της μεγάλης του αγάπης που εξαφανίστηκε πριν από είκοσι ένα χρόνια, αφήνοντας πίσω της μόνο ένα γράμμα. Ένα γράμμα που εκείνος δεν άνοιξε ποτέ.
Αυτό το καλοκαίρι ο κύριος Περντί μπαίνει επιτέλους στον πειρασμό να διαβάσει το γράμμα –και τότε τα πάντα αλλάζουν.
Σηκώνει άγκυρα και φεύγει για τον νότο της Γαλλίας. Με συνταξιδιώτες έναν διάσημο συγγραφέα που έχει χάσει την έμπνευσή του κι έναν ερωτοχτυπημένο σεφ, θα κάνει ένα ταξίδι στην καρδιά της Προβηγκίας. Ένα ταξίδι πίσω στις αναμνήσεις, κι από εκεί ξανά στη ζωή…


Με μάγεψε..
Αρώματα, γεύσεις, απαλό αεράκι, χρόνος που φεύγει, μια νότα νοσταλγίας και ένας μεγάλος έρωτας..
Ταξιδιάρικο βιβλίο, μέσα από ένα πλωτό βιβλιοπωλείο και τη ζωή ενός άντρα πληγωμένου, μόνου και αθεράπευτα εγκλωβισμένου σε μια προηγούμενη αγάπη, που στο τέλος κατέληξε ασυναίσθητα να την αναζητά.
Ανάλαφρη γραφή, ήρωες με εσωτερικές αναζητήσεις, πρωτότυποι διάλογοι, κυρίαρχη μια αίσθηση ελπίδας και ευτυχίας. 
Η αγάπη λυτρώνει, η φιλία απογειώνεται και τα βιβλία αποτελούν το μόνο σκηνικό μέσα από το οποίο ο ήρωας κατακτά σταδιακά τον εαυτό του..
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου