Καμιά διασκέδαση δεν είναι τόσο φτηνή όσο το διάβασμα και καμιά ηδονή δεν διαρκεί τόσο πολύ.
~Lady May Montagu~


Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

22805515Σε ένα μικρό χωριό της ελληνοβουλγαρικής μεθορίου ξεθάβεται τυχαία ένας ανθρώπινος σκελετός. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ανήκει σε γυναίκα μέσης ηλικίας και η αιτία θανάτου είναι "ασφυξία από στραγγαλισμό". Για την αστυνομία η ταυτότητα της νεκρής είναι μυστήριο. Τα ευρήματα προσδιορίζουν τον θάνατο στα είκοσι χρόνια πριν. 
Από τη δεκαετία του ΄80 όμως μέχρι σήμερα, μόνο δύο εξαφανίσεις -κι αυτές αντρών- έχουν δηλωθεί. Η προανάκριση και οι έρευνες των συγγενών ενός από τους εξαφανισμένους θα οδηγήσουν στο μακρινό παρελθόν του τόπου. Μαζί με τον σκελετό, αρχίζουν έτσι να ξεθάβονται παράξενες ιστορίες και μυστικά από τα χρόνια του Μεσοπολέμου, όταν αυτό το μικρό χωριό ήταν κοσμοπολίτικο παραθεριστικό θέρετρο...






Το έψαχνα καιρό, καθώς οι κριτικές ήταν πολύ καλές. Δε διαψεύστηκα. 
Ένα πολύ καλό αστυνομικό μυθιστόρημα, προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα, με απολαυστικούς διαλόγους και ένα θέμα ταμπού, με το οποίο λίγοι έχουν καταπιαστεί.
Η συγγραφέας προσαρμόζει την πλοκή μέσα στο σκηνικό της ελληνικής υπαίθρου, εκτονώνει την ένταση στα σημεία που πρέπει και αφήνει το μυστήριο να πλανάται στον αέρα ελαφρώς απειλητικό.
Ωραία γραφή, προσεγμένο λεξιλόγιο, καλοδουλεμένη ιστορία, χαρακτήρες προσιτοί και άκρως ανθρώπινοι διαμορφώνουν το σκηνικό μιας "στείρας" ζωής και ενός ανατριχιαστικού εγκλήματος..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου