Καμιά διασκέδαση δεν είναι τόσο φτηνή όσο το διάβασμα και καμιά ηδονή δεν διαρκεί τόσο πολύ.
~Lady May Montagu~


Κυριακή 16 Ιουλίου 2017



Μια άγρια νύχτα του χειμώνα, σ’ ένα ερημικό ορεινό χωριό, μια νεαρή γυναίκα διαπράττει αποτρόπαιο έγκλημα. Με δαιμονικό σχέδιο καλύπτει το φόνο και μπαίνει σε δρόμο χωρίς επιστροφή. Λίγα χρόνια μετά, ένας μάρτυρας βλέπει μια λεπτή σιλουέτα να σκάβει βαθιά στο σκοτάδι και το αίμα του παγώνει...
Η Αθήνα ζει στους ρυθμούς των Χριστουγέννων. Μια δημοσιογράφος δέχεται μεταμεσονύχτιο τηλεφώνημα από δικηγόρο. Της αποκαλύπτει την εξαφάνιση ενός νέου και δυναμικού επιχειρηματία και ζητά να την ερευνήσει. Μαύρο σύννεφο καλύπτει το παρελθόν του γοητευτικού άντρα. Μια ομίχλη μυστηρίου που πυκνώνει συνεχώς γύρω από ατιμώρητα εγκλήματα. Η έρευνα ξεκινά και οι ιστορίες μπλέκονται και γίνονται μία. Οι παίκτες εναλλάσσονται σ’ ένα παιχνίδι θανάτου όπου όλα είναι ανοιχτά.

 Οι επιφυλάξεις μου σχετικα με το ποσο καλό θα ηταν το βιβλιο εν τελει-λογω της αναγνωρισιμοτητος της συγγραφέως-ευτυχως ξεπεραστηκαν.
Ένα γρήγορο, αστυνομικό μυθιστόρημα με εναλλαγές αφήγησης και ήρωες σκοτεινούς απο πάθη και εγκλωβισμενους σε λάθη του παρελθόντος. Πολλές σκηνές ανατριχιαστικές και ιδιαίτερα λεπτομερείς, αρχικά σοκάρουν, μα απο την άλλη σκιαγραφούν την αληθινή όψη πολλών εγκλημάτων.
Υπερβολές υπάρχουν μα δε μειώνουν τη ροή και προσθέτουν τις απαραίτητες πινελιές αγωνίας και μυστηρίου όπου πρέπει.
Ανυπομονω να διαβάσω και άλλα βιβλία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου