Καμιά διασκέδαση δεν είναι τόσο φτηνή όσο το διάβασμα και καμιά ηδονή δεν διαρκεί τόσο πολύ.
~Lady May Montagu~


Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

                                                                                                    Νοέλια 
Η προφητεία του Μαύρου Ρόδου 
1572861115729117
Γεννημένη πριγκίπισσα, προορισμένη να γίνει βασίλισσα, με όλα τα σημάδια χαραγμένα στην ψυχή και στο κορμί της να προδικάζουν τη μοίρα της, η Νοέλια οδηγείται στα δεκαοχτώ της χρόνια στο κάστρο του Μαύρου Ρόδου για να παντρευτεί τον βασιλιά Γκάμπριελ και να εκπληρώσουν μαζί μία αρχαία προφητεία φέρνοντας στον κόσμο τον διάδοχο που θα γίνει ο προάγγελος της ειρήνης και της ισορροπίας.

Σύντομα, η Νοέλια αντιλαμβάνεται ότι τίποτα δεν είναι όπως της το έχουν υποσχεθεί και νιώθει σα να έχει απλά μεταφερθεί από το ένα χρυσό κλουβί στο άλλο. Μοναδικό φως στο σκοτάδι της, η συντροφιά του προσωπικού της αξιωματικού Φιλίπ Ντελαμπέρ τον οποίο ερωτεύεται παράφορα, δίχως να γνωρίζει πως κι εκείνος είναι κρυφά ερωτευμένος μαζί της χρόνια ολόκληρα από ένα και μοναδικό της πορτραίτο.
Αντιμέτωπη με τους χειρότερους εχθρούς της, θα αμφισβητήσει τη μοίρα της και θα παλέψει με όσους θα σταθούν εμπόδιο στις βουλές της καρδιάς της. Θα είναι άραγε η αγάπη η λύση του αινίγματος; Με τον αγαπημένο της Φιλίπ στο πλάι της θα κληθεί να το ανακαλύψει.

       Με το που ξεκίνησα την ανάγνωση, συχνά γύριζα στο εμπροσθόφυλλο να βεβαιωθώ πως διάβαζα Ελληνίδα συγγραφέα. Μέσα στην πληθώρα "ευκολοχώνευτων", παρόμοιων, "δακρύβρεχτων" μυθιστορημάτων, το συγκεκριμένο ξεχωρίζει σε πολλά σημεία.
      Ένα ταξίδι στη φαντασία, σε μια εποχή ιπποτών και ραδιουργιών, ο έρωτας, η προδοσία, η αγωνία, ο κίνδυνος και το απροσδόκητο, αναμειγνύονται όλα μαζί σε ένα υπέροχο εν τέλει ανάγνωσμα, που παρόλο που αποτελείται από δύο μέρη, δε θέλεις να τελειώσει.
      Περισσότερο όμως το ξεχώρισα για την πένα της συγγραφέως, αρχικά με την τόλμη του θέματος και έπειτα για την ικανότητα της, ακριβώς όσο πρέπει-στη γλώσσα και στο λεξιλόγιο-να δημιουργήσει μια ιστορία ξεχωριστή, με πρωταγωνιστές γήινους στο χαρακτήρα, χωρίς υπερβολές και περιττά λόγια..πλοκή που σε κατακτά από την πρώτη στιγμή και βυθίζεσαι στη μαγεία της για καιρό...
      Ψάξτε το, αναζητείστε το, το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου