Καμιά διασκέδαση δεν είναι τόσο φτηνή όσο το διάβασμα και καμιά ηδονή δεν διαρκεί τόσο πολύ.
~Lady May Montagu~


Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Ένας μυστηριώδης ξένος αφήνει ένα βρέφος στις μοναχές του Σάντο Σπίριτο. Ένα μικρό ασημένιο κλειδί κρυμμένο στα σπάργανα του κοριτσιού είναι το μόνο στοιχείο για την ταυτότητά της.
Η μοναδική οικογένεια που έχει γνωρίσει η Ρόζα είναι οι μοναχές που την ανέθρεψαν. Όταν γίνεται δεκαπέντε ετών, φεύγει από το μοναστήρι και πάει να εργαστεί ως γκουβερνάντα της κόρης ενός μαρκησίου και της αλλόκοτης, τρομακτικής συζύγου του. Το σπίτι τους είναι αριστοκρατικό, αλλά μια κατάρα βαραίνει πάνω του, και η Ρόζα διχάζεται ανάμεσα στην επιθυμία της να μάθει την αλήθεια και στο φόβο της για τον αντίκτυπο που αυτή η αλήθεια θα έχει στην ίδια.
Στο μεταξύ, το παγερό χέρι του φασισμού τυλίγεται γύρω από την Ιταλία. Κανείς δεν είναι πια ασφαλής. Η Ρόζα θα βρεθεί αντιμέτωπη με απερίγραπτη σκληρότητα. Μοναδικά της όπλα για να επιβιώσει είναι η ευφυΐα της, η αποφασιστικότητά της... και η τόσο ιδιαίτερη ικανότητά της να αγαπά.


Μου άρεσε και μάλιστα πολύ.
      Ξεκίνησε δυναμικά και σε όλη τη διάρκεια της πλοκής η όμορφη, στρωτή γραφή, η παρουσίαση των χαρακτήρων και μιας εποχής σκληρής και φοβισμένης, κρατούσε το ενδιαφέρον μου αμείωτο.
     Τα συναισθήματα πολλά, συνεχείς ανατροπές και κρυφά ερωτηματικά, αγάπες παλιές και καινούργιες, προσπάθεια για επιβίωση και αξιοπρέπεια συνάμα, μέσα σε έναν κόσμο που προσπαθεί να επεξεργαστεί το παράλογο του ανθρώπινου μυαλού..
     Ένα προσεγμένο βιβλίο από άποψη παρουσίασης των γεγονότων και των ηρώων, ικανό να σε παρασύρει στην αλήθεια του για ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου