Καμιά διασκέδαση δεν είναι τόσο φτηνή όσο το διάβασμα και καμιά ηδονή δεν διαρκεί τόσο πολύ.
~Lady May Montagu~


Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016


Παραμονές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1937, η Σέφι Μπλέικ ερωτεύεται τον Άμιας Τρόι από την πρώτη στιγμή που τον αντικρίζει σε μια παραλία της Κορνουάλης. Εκείνος, όμως, την εγκαταλείπει για να πολεμήσει στο πλευρό των Δημοκρατικών, στον ισπανικό εμφύλιο. Με ραγισμένη καρδιά, η Σέφι αναγκάζεται να αντιμετωπίσει μόνη της τις συνέπειες της εφήμερης σχέσης τους και να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή στο Λονδίνο, ως βοηθός του διάσημου δημοσιογράφου Τσάρλι Μπράντφορντ. Ο Τσάρλι της συμπαραστέκεται στις πιο δύσκολες στιγμές της, την ώρα που η σκιά του πολέμου απλώνεται βαριά πάνω από την Ευρώπη.
Όταν ο Άμιας εμφανίζεται ξανά στο δρόμο της, η Σέφι πρέπει να αποφασίσει αν θα ακούσει μόνο την καρδιά της ή θα επιλέξει τη βαθιά αγάπη που τη δένει με τον Τσάρλι. Την ίδια ώρα θα προσπαθήσει να περισώσει από τις τρομακτικές συνέπειες του πολέμου ό,τι έχει απομείνει από την οικογένειά της.

Πάντα είχα και έχω ένα θέμα με τα ογκώδη βιβλία: 
με "φωνάζουν", με γοητεύουν, μου υπόσχονται δυνατές συγκινήσεις και βραδιές με ξενύχτι. 
Ωστόσο όταν έρχεται η ώρα τους συχνά απογοητεύομαι, καθώς οι πολλές σελίδες "πληγώνουν" την πλοκή και με αφήνουν με μια αίσθηση απορίας και σύγχυσης.
Με το παρόν βιβλίο -αν και το άρχισα επιφυλακτικά- ταξίδεψα σε μια Ευρώπη του πολέμου,μουντή και φοβισμένη, 
με έναν έρωτα απόλυτο μα και σπαρακτικά ισοπεδωτικό, με ήρωες δυναμικούς και τολμηρούς.. 
τολμηρούς στην επίπονη αλλαγή της ζωής τους, στην άρνηση των θέλω και των ονείρων τους..
Αγωνία, θλίψη, ρομαντισμός, ανατροπές και περιδιάβαση σε περίφημες Ευρωπαικές πρωτεύουσες, κατάφεραν εν τέλει να δικαιώσουν την επιλογή του βιβλίου και να με προβληματίσουν σχετικά με το κατά πόσο είμαστε ποτέ έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το αύριο, ό,τι κι αν αυτό φέρει..
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου