Καμιά διασκέδαση δεν είναι τόσο φτηνή όσο το διάβασμα και καμιά ηδονή δεν διαρκεί τόσο πολύ.
~Lady May Montagu~


Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

 
 Η Έλενα Αλεξίου, μια νεαρή και επιτυχημένη διαφημίστρια, είναι παντρεμένη κι ευτυχισμένη με το Σταύρο, έναν ανερχόμενο δικηγόρο. Μια μέρα, γυρίζει απροειδοποίητα στο σπίτι τους και εκεί την περιμένει η πιο δυσάρεστη έκπληξη της ζωής της. Βρίσκει τον άντρα της και την Άννα, την καλύτερή της φίλη, να κάνουν έρωτα. Από κει και πέρα βλέπει τη ζωή της να αλλάζει δραματικά. Χάνει τη δουλειά της, αλλά και δύο απ' τους σημαντικότερους για κείνη ανθρώπους: τον άντρα της και την καλύτερή της φίλη, με την οποία γνωρίζονται απ' το σχολείο και η Έλενα θεωρεί αδερφή της. Μαθαίνει ότι οι δύο τους είχαν σχέση από παλιά, πριν εκείνη γνωριστεί με τον άντρα της και ότι ουσιαστικά ο Σταύρος την παντρεύτηκε για την περιουσία της και το όνομα του πατέρα της.



 Το έψαχνα και τελικά όταν το βρήκα δικαιώθηκα: από την έντονη γραφή, το λόγο γεμάτο συναίσθημα, ένα μυθιστόρημα που δονείται από αγωνία, μυστήριο και συνεχείς εκπλήξεις και ανατροπές.
Η συγγραφέας ξανά αποτυπώνει μια καθημερινή κατάσταση-ρουτίνα, στην οποία καθώς τα γεγονότα ξεδιπλώνονται, τίποτε δε μοιάζει να είναι το ίδιο. 
Τα πάντα ανατρέπονται, μα ο άξονας ισορροπίας μένει σταθερός... μέχρι που αρχίζεις και ανησυχείς σοβαρά για τις εξελίξεις. 
Και έρχεται εκείνη η στιγμή της αποκάλυψης η οποία πραγματικά σε αφήνει έκπληκτό, όχι τόσο από άποψη δομής, μα απο άποψη γραφής και παρουσίασης, που η συγγραφέας χειρίζεται τόσο καλά, ώστε να σε κάνει να μην αντιλαμβάνεσαι τις λέξεις πίσω από τις λέξεις.
Ένα πραγματικά "δυνατό" ατμοσφαιρικό βιβλίο, από τα πρώτα της Μεταξά, που προτείνεται ανεπιφύλακτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου