Καμιά διασκέδαση δεν είναι τόσο φτηνή όσο το διάβασμα και καμιά ηδονή δεν διαρκεί τόσο πολύ.
~Lady May Montagu~


Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Η ζωή της Έμιλι Ρομάνη γίνεται συντρίμμια εξαιτίας της δολοφονικής μανίας ενός άντρα που η αστυνομία αποκαλεί Κυνηγό.
Ο έγκριτος εγκληματολόγος Μάνος Κορυζής, στην προσπάθειά του να τον παγιδεύσει, κάνει ένα κρίσιμο λάθος και αργότερα οδηγείται άδικα στη φυλακή.
Δεκατέσσερα χρόνια μετά, ο Κυνηγός επιστρέφει αποφασισμένος να ολοκληρώσει το παρανοϊκό του έργο.
Η Έμιλι και ο Μάνος συμμαχούν εναντίον του, με τις διαφορές τους να μοιάζουν αγεφύρωτες.
Εκείνη, επιτυχημένη δημοσιογράφος πλέον, δεν τον έχει συγχωρήσει για το λάθος του.
Εκείνος, αληθινό θηρίο πια, κουβαλάει μια ψυχή γεμάτη σκοτάδια.
Οι δυο άσπονδοι σύμμαχοι εμπλέκονται σε ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό από την Αθήνα ως τις σαβάνες της βόρειας Αυστραλίας, αντιμετωπίζοντας θανάσιμους κινδύνους που μετατρέπουν το σκοτάδι γύρω τους σε έρεβος.
Η αγάπη που αρχίζει να γεννιέται δείχνει αποκαρδιωτικά εύθραυστη.
Ο δρόμος μέχρι το χάραμα φαντάζει μακρύς.
Και είναι πολλοί οι κίνδυνοι που παραμονεύουν στις σκιές πριν χαθεί η νύχτα.

 Ευαγγελία Ευσταθίου... συγγραφέας και άνθρωπος από τις λίγες, καθιερώθηκε πλέον στη συνείδηση και στις αναγνωστικές προτιμήσεις του κοινού που αναζητά νοερά ταξίδια γεμάτα ένταση, περιπέτεια, ερωτισμό και πάθος...
Το τελευταίο της βιβλίο σαφώς το τελείωσα μέσα σε ένα τριήμερο... οι ήρωες βασανισμένοι από εφιάλτες και παλιά τραύματα, αγωνίζονται να επιβιώσουν μέσα σε μια δυσμενή κατάσταση όπου σφάλματα και παραλείψεις την έκαναν χειρότερη.
Οι χαρακτήρες περισσότερο από κάθε ένα από τα προηγούμενα βιβλία της, γήινοι, εξωστρεφείς, ανθρώπινοι... επιθυμίες που δεν μπορούν να κρυφτούν, λόγια ειπωμένα και μη αναστρέψιμα, υφαίνουν μια ατμόσφαιρα αγωνίας και επικείμενου τέλους που εντείνει και επιτείνει το αδιέξοδο των ηρώων..
Προσωπικά αγάπησα περισσότερο την ατμόσφαιρα των προηγούμενων βιβλίων της, η μαγεία και το αδύνατο πάντα με γοήτευαν, ωστόσο ο κάθε συγγραφέας έχει το δικαίωμα να εναλλάσσεται... να προσεγγίζει διαφορετικά μονοπάτια..
Ακόμα ένα ταξίδι λοιπόν έφθασε στο τέλος του, με αγωνία για το επόμενο, βιβλίο όχημα, που η συγκεκριμένη συγγραφέας γνωρίζει να κατευθύνει με τέτοιο τρόπο, ωστε να οδηγεί τον αναγνώστη σε μέρη της ψυχής αχαρτογράφητα, μυστήρια και επικίνδυνα...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου